Wandelpaden hoge Veluwe

Als er één gebied is waar wandelen populair is, dan is het wel op de Veluwe. Op de Veluwe zijn namelijk ontzettend veel wandelroutes te vinden. Het is een plek waar de natuur relatief met rust gelaten is, wat zorgt voor veel rust en prachtige uitzichten. Het geeft een soort oud gevoel, alsof het nog helemaal niet is aangeraakt door mensen. Wandelen op de wandelpaden Hoge Veluwe is een echte favoriet voor veel mensen. Hier volgt een lijst met een aantal wandelroutes, samen met een paar tips voor tijdens het wandelen.

Alle afstanden

Wandelen kun je echt op elke afstand doen. Als je een wandeling van zo’n 5 tot 10 kilometer leuk vindt, zijn er op de Veluwe zeker leuke opties. Maar ook als je de hele dag wilt spenderen aan wandelen, zijn er mogelijkheden, zoals een route van wel 50 kilometer lang. Daartussenin zijn er ook genoeg opties. Het leuke is dat de Veluwe vrij groot is en je vanuit verschillende kanten kunt beginnen. Dit is ideaal als je daar op vakantie bent, want dan kun je gewoon verschillende routes verkennen.

Routes tot 10 kilometer

Om te wandelen hoef je natuurlijk niet per se een route te volgen, je kan ook gewoon beginnen met wandelen en dan onderweg zien wat voor leuk rondje er gemaakt gaat worden. Maar van tevoren is er ook de mogelijkheid om een route te kiezen die je onderweg volgt. Hier een paar routes die onder de 10 kilometer zijn voor de mensen die het rustig aan zoeken.

  1. Kootwijk – Garderen. Een route van 9,4 km. Een mooi bosrijk wandelpad met een heide en zand ondergrond.
  2. Elspeet – Hoog Soeren. Een mooie route van 9,0 km. Ook een wandelroute in een bosrijk gebied.

Wandelpaden hoge Veluwe 10 tot 15 km

Zoek je het wat verder op? Dan is dat zeker mogelijk. Er zijn namelijk genoeg wandelroutes die in deze categorie vallen. Wandelpaden Hoge Veluwe zijn er genoeg van. Hier 3 mogelijke opties voor de wandelroutes die je hier beschikbaar hebt.

  1. Otterlo – Kootwijk. Een route van zo’n 13,8 km. Ook weer een route met veel bos en mooie zand/heide ondergrond. 
  2. Garderen – Putten. Een route van 12,5 km. Een route die je iets meer uitdaging geeft op het gebied van terrein, het is namelijk een route met wat meer heuvels dan vlakke ondergrond dus het kan aanvoelen als een grotere afstand
  3. Garderen – Elspeet. Een route van 11,5 km. Net als de vele andere routes heb je hier weer 1 met veel bos en heide paden van zand en gras.

Wandelroutes 15 tot 20 km

Voor de wandelaar die het nog even wat verder op zoekt en echt wel wat serieuzere routes opzoekt zijn er hier een paar.

  1. Arnhem – Otterlo. Route van 16,8 km. Vooral een bosrijk gebied langs veel boerenland
  2. Otterlo – Hoenderloo. Route van 15,1 km. Verwacht een heide of zand als ondergrond door veel bos.
  3. Lunteren – Otterlo. Route van 17,5 km. Ook weer door bossen met veel heuvels en zanderige paden.
  4. Hoenderloo – Kootwijkerzand. Route van 15,6 km. Veel bos en mooie heide

Dit is alleen nog maar een aantal van de wandelpaden hoge Veluwe te bieden heeft!