Wandelpaden kinderen

Wandelen met kinderen, iets wat niet het gemakkelijkste is om voor elkaar te krijgen. Toch is het een goede manier om je kind bekend te maken met de natuur en dieren die je in de natuur tegenkomt. Je kan ze veel dingen leren over de natuur en lekker actief zijn. Daarom zijn er een aantal geschikte wandelpaden kinderen. Dat kan komen doordat er onderweg speel mogelijkheden zijn voor kinderen of iets van een kinderboerderij. Nu vinden kinderen vaak snel wel iets wat ze geweldig vinden waar ze wel een uur zoet mee zijn.

Tips voor wandelingen met kinderen

Om het wandelen met kinderen wat makkelijker te maken is het belangrijk dat je van tevoren aan een aantal dingen denkt zodat je goed voorbereid bent. Denk dan bijvoorbeeld aan de schoenen. Kinderen krijgen vrij snel blaren en langere stukken lopen is voor sommige kinderen een uitdaging. Daarom is het belangrijk dat je voor de tijd bedankt wat voor schoenen je kind aan heeft. Hier nog een aantal tips die jou kunnen helpen met de wandeltocht samen met de kinderen:

Genoeg eten

Het is belangrijk dat als je gaat wandelen met kinderen, dat je genoeg eten mee neemt. Kinderen hebben namelijk vaak honger of zin in kleine snacks. Maar rond eten kan je leuke dingen doen. Hoe leuk is het om lekker te picknicken in een veldje met allemaal bloemen terwijl je kinderen leuk aan het spelen zijn. Dat is een manier waarop je echt kan genieten. Zorg daarnaast voor makkelijk eten wat gewoon lekker met de hand of met een vorkje te eten is.

Informatie

Kinderen willen vaak van alles weten en verwachten dan ook vaak dat jij alles weet. Zorg daarom dat je al wat informatie opzoekt over wat je tegen kan komen op de wandelpaden kinderen zodat er wanneer er een vraag komt, je het antwoord al weet!

Opdrachtjes

Wat leuk is om te doen voor een wandeltocht met kinderen, is om ze opdrachten te geven waarbij ze van alles leren en ontdekken in de natuur. Hier een aantal voorbeelden:

  1. Bloemetjes: het zoeken van bloemetjes is voor veel kinderen iets wat ze van zichzelf al doen. Maar een leuke creatieve opdracht kan zijn om van elke kleur van de regenboog een bloemetje van die kleur te vinden. Zo kunnen ze zelf een regenboog maken van bloemblaadjes.
  2. Blaadjes: in de herfst zou je hetzelfde kunnen doen met blaadjes die van de bomen af vallen. Maar met die blaadjes kan je nog veel meer. Je kan namelijk een blaadje op een papiertje kunnen plakken en er dan een poppetje van maken.
  3. Insecten: rond de insecten is er ook veel leuks te doen. Zo kan je een boek opzoeken waar veel informatie in staat over insecten en die dan zoeken tijdens je wandeltocht. Zo leren ze dingen kennen, maar ook goed zoeken.
  4. Planten: als je al wat oudere kinderen hebt kan je ze ook veel leren over de verschillende planten die je tegenkomt op wandelpaden kinderen

Zo heb je een aantal tips die er hopelijk voor gaan zorgen dat jij een leuke wandeltocht kan hebben samen met je kinderen.