Geboren met groene vingers? Zo scoor jij die baan als hovenier

Hovenier gezocht”-vacature gezocht? Als je jarenlang hebt gewerkt en nu met pensioen bent, kan het lastig zijn om jezelf bezig te houden. Veel mensen willen nog graag aan de slag blijven, maar willen niet meer fulltime werken. Het werken als hovenier kan dan een fijne uitkomst bieden. Het is een manier om lekker buiten bezig te zijn en ook om anderen te helpen. Maar hoe begin je als hovenier? Hieronder vind je vijf tips die je op weg helpen.

Volg een cursus

Als je nog geen ervaring hebt met het werk als hovenier, is het volgen van een cursus een goed idee. Dit kan meestal bij een tuincentrum of een hoveniersbedrijf bij jou in de buurt. Een cursus biedt je de kans om kennis te maken met het werk als hovenier en om de basisvaardigheden te leren.

Zorg voor het juiste gereedschap

Als je serieus werk wilt maken van het hovenierswerk, is goed gereedschap belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je alle nodige gereedschappen in huis hebt, zoals een snoeischaar, een schop en een grasmaaier. Goed gereedschap maakt het werk een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat je je werk efficiënt kan uitvoeren.

Bouw een netwerk op

Het is belangrijk om in contact te komen met andere hoveniers. Dit kan bijvoorbeeld via een branchevereniging voor hoveniers. Een netwerk opbouwen kan zorgen voor nieuwe klanten en opdrachten, maar ook voor het delen van kennis en ervaring.

Bepaal je specialisatie

Je hoeft niet alle takken van het hoveniersvak te beheersen. Het kan juist goed zijn om je te specialiseren in een bepaald werkveld, zoals het aanleggen van tuinen of het onderhouden van groen. Hierdoor kun je jezelf onderscheiden van andere hoveniers en specifiekere opdrachten binnenhalen.

Kwaliteit leveren staat voorop

Als hovenier is het van groot belang om kwaliteit te leveren. Het gaat immers om de tuinen en buitenruimtes van mensen waar ze veel tijd doorbrengen. Verlies daarom de kwaliteit niet uit het oog en zorg dat je klanten tevreden zijn met je werk. Dit zorgt voor positieve mond-tot-mondreclame en voor meer opdrachten in de toekomst.

Samenvatting 

Het werken als hovenier kan een uitdagende en bevredigende invulling zijn voor je pensioen. Met deze vijf tips kun je goed voorbereid aan de slag gaan. Zorg voor een goede basis door een relevante cursus te volgen en het juiste gereedschap aan te schaffen. Bouw vervolgens een netwerk op en bepaal je specialisatie. Last but not least: kwaliteit leveren staat voorop. 

Bron: actief65+

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.